Connect with us

Πολιτική

Μητσοτάκης από Γλυφάδα: Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο

Published

on

Για στρατηγική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να έχουμε προϊόντα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του τουρισμού με εστίαση στην βιωσιμότητα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια υπερ-πολυτελούς θέρετρου στο παραλιακό μέτωπο.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πρωθυπουργέ κ. Σαμαρά, αγαπητά μέλη της κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι,

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους εκείνους που πίστεψαν σε αυτό το έργο και το έκαναν πραγματικότητα. Πρόκειται για μια φανταστική συνεργασία μεταξύ της Kerzner και της Grivalia. Καταφέρατε να παραδώσετε ένα εντυπωσιακό θέρετρο, που πιστεύω ότι θα αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος και οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται την αγορά υπηρεσιών υψηλών κατηγοριών στην Ελλάδα.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, σκέφτηκα ότι όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε σε ό,τι αφορά στον τουρισμό ουσιαστικά αντικατοπτρίζονται σε αυτό το υπέροχο μέρος: η στρατηγική μας απόφαση να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας, η έμφαση στη βιωσιμότητα -ασφαλώς, ο βαθμός βιωσιμότητας είναι πάντοτε πολύ μεγαλύτερος όταν αναλαμβάνεις μια υποβαθμισμένη έκταση, παρά όταν χτίζεις ένα νέο κτίριο, αυτό ακριβώς κάνατε εδώ-, η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα.

Πάντα μου φαινόταν παράδοξο ότι μία πόλη με ακτογραμμή που ανέρχεται σε 50 χιλιόμετρα δεν επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη θέρετρων κατά μήκος της ακτής. Και αυτή η ανάπτυξη δεν συμβαίνει μόνο εδώ, αλλά και με τα έργα στο Ελληνικό και πολλά άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Αυτή η αντίληψη, βεβαίως, έχει καίρια σημασία για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν: ένα θέρετρο που μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής επένδυσης κεφαλαίου που έχετε κάνει.

Στο τέλος της ημέρας, από τη δική μας οπτική γωνία, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όσο υψηλότερες είναι οι χρεώσεις σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να πληρώνετε το προσωπικό σας, τόσο περισσότερη εκπαίδευση θα απαιτείται και τόσο περισσότερο οι νέοι που εργάζονται εδώ θα βλέπουν ότι καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας είναι μία σταδιοδρομία που αξίζει να ακολουθήσουν. Υπό αυτή την έννοια, αυτό που κάνετε εδώ είναι πολύ σημαντικό.

Θα ήθελα, ωστόσο, να προσθέσω μια ειδική υποσημείωση για να τονίσω τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο Prem Watsa στην Ελλάδα. Θα πρέπει πιστεύω να σκεφτείτε, ενδεχομένως, την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν του «ανθεκτικού» επενδυτή. Διότι αν υπήρξε ένας ανθεκτικός και υπομονετικός επενδυτής αυτός είναι σίγουρα ο Prem, ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα και έχει δει την κακή αλλά και την καλή πλευρά της Ελλάδας. Πίστεψε στην πρόοδο, τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά επίσης έμεινε στην Ελλάδα στα πολύ δύσκολα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε βοηθήσει σημαντικά αυτού του είδους τις επενδύσεις, βελτιώνοντας σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα αρμόδια Υπουργεία για τη συνεργασία με την ομάδα σας έτσι ώστε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα. Πιστεύω ότι διαλέξατε μια καλή μέρα για την εκδήλωση αυτή, διότι ουσιαστικά τα εγκαίνια αυτά συμβολίζουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα. Την Παρασκευή καταφέραμε να κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα από την S&P. Τα δημόσια οικονομικά μας είναι σε τάξη, η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιξοότητες, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα. Και όταν πρόκειται για τον τουρισμό μας, το τουριστικό μας προϊόν, θα πρέπει να είμαστε πολύ φιλόδοξοι. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε με τους καλύτερους ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Να δώσω για μία ακόμα φορά τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου. Στους επενδυτές, φυσικά, αλλά και στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, στους διαχειριστές του έργου, σε όλους όσοι εργάστηκαν για να παραδώσουν αυτό το θέρετρο εντός χρονοδιαγράμματος -και ελπίζω εντός προϋπολογισμού. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι σας να κρίνετε αν έκαναν καλή δουλειά. Και πραγματικά προσβλέπω στο να υποδεχτείτε τους πρώτους επισκέπτες και να διαβάσουμε τις πρώτες κριτικές.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ πολλές πόλεις που μπορούν να προσφέρουν ένα θέρετρο αυτής της ποιότητας τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Αυτό έχουμε εδώ. Πρόκειται για μια μοναδική κληρονομιά. Είναι καθήκον μας να την προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε πως ό,τι χτίζουμε θα είναι σύμφωνο με τα κορυφαία πρότυπα βιωσιμότητας. Αυτό είναι που πετύχατε εδώ. Επομένως, και πάλι συγχαρητήρια.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr