Connect with us

Πολιτική

Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ομάδα απελευθερωτών» -Δεν θα πάει στο Ισραήλ

Published

on

Επίθεση  κατά του Ισραήλ και της Δύσης εξαπέλυσε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα».

Σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στο τουρκικό Κοινοβούλιο, τόνισε πως «ο κόσμος μπορεί να χρωστάει στο Ισραήλ, αλλά η Τουρκία δεν του χρωστάει τίποτα». Επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθέρωσης, που αγωνίζεται να προστατεύσει τα εδάφη και τους πολίτες της.

Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Χαμάς, παρά την καταδίκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ολόκληρη η Δύση έχει ενωθεί με το Ισραήλ και βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορεί η Δύση να σου χρωστάει πολλά, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία».

Ο Ερντογάν έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Χαμάς τα τελευταία χρόνια. Οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Χαμάς έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ. Η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει απειλήσει με κυρώσεις την Τουρκία, αν συνεχίσει να την υποστηρίζει.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr