Connect with us

Οικονομία

Μητσοτάκης στο Greece Talks: Το στοίχημα είναι να κάνουμε την Ελλάδα τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου

Published

on

«Θεωρώ ότι ο τουρισμός μας είναι ανθεκτικός, έχουμε βάλει τα θεμέλια για ένα νέο τουριστικό προϊόν, το οποίο πρέπει να στηρίζεται στην ποιότητα, την βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα και κυρίως στις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορούμε να προσφέρουμε και στη δυνατότητά μας να προσελκύουμε επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να δαπανούν περισσότερο από το εισόδημά τους στην Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τίτλο «ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας», στο πλαίσιο συνεδρίου του διοργανώνει το «Πρώτο Θέμα» ,στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ο ελληνικός τουρισμός απεδείχθη εξαιρετικά ανθεκτικός. Πρέπει να πω ότι μετά την πανδημία αυτό το οποίο είδαμε ως παγκόσμια τάση και νομίζω ότι θα συνεχιστεί είναι μια ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν περισσότερο. Και μεταξύ του να επιλέξουν να δαπανήσουν τα χρήματά τους στην αγορά ενός προϊόντος ή στην εμπειρία ενός ταξιδιού πολλοί επέλεξαν το δεύτερο. Και νομίζω ότι αυτό είναι μια τάση που έχει έρθει για να μείνει»

Υπογράμμισε δε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε βιωσιμότητα.

«Δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο, και θα πρέπει να μας απασχολεί η ανταγωνιστικότητα σε όλες τις πτυχές του τουρισμού. Ωστόσο είναι στρατηγική επιλογή να στοχεύσουμε στο υψηλό προϊόν» είπε. Επίσης σημείωσε πως είναι σημαντικό οι πιο ελκυστικοί προορισμοί να γίνουν προσβάσιμοι. «Δεν έρχονται πολλοί άνθρωποι πρωτίστως για τον πολιτισμό και αυτό είναι αναξιοποίητο κεφάλαιο», είπε και αναφέρθηκε ειδικά και στον χειμερινό τουρισμό λέγοντας πως είναι τεράστιο κεφάλαιο που παραμένει επίσης αναξιοποίητο.

Στη συνέχεια μίλησε και για προορισμούς όπως η Ήπειρος, λέγοντας πως δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλος ο προορισμός. «Όταν βάλαμε το Ζαγόρι στην Unesco δεν φανταζόμασταν πως θα φτιάξουμε εκεί Costa Navarino, αλλά μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που αυτές μπορεί να υποστηρίξει η περιοχή, όπως αντίστοιχα και στα νησιά», είπε.

Δείτε τη συζήτηση:

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr