Connect with us

Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Κυρίαρχη η ΝΔ με 18,2 προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρά τη διάσπαση φαίνεται να επιστρέφει στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview.

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Σε ερώτηση τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν εθνικές εκλογές, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,2%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έδειχνε να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία κινείται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Η επίσημη «πρώτη» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», της δίνει ποσοστό 2%.ςΤο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,5%, το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.

Στην μέτρηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι πρώτος, διατηρώντας τα ποσοστά του πάνω από 40%, όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 15% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 11%.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr