Connect with us

Ελλάδα

Υπουργείο Μετανάστευσης: Νέες επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, υπό το συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και διοργανώτρια χώρα την Ελλάδα, κοινή επιχείρηση επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, στην οποία συμμετείχε και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετείχε στον αναγκαστικό επαναπατρισμό 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας, τα αιτήματα διεθνούς προστασίας των οποίων είχαν απορριφθεί τελεσιδίκως.

Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προέβη στην τάχιστη εξέταση των Μεταγενέστερων Αιτημάτων που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Αμυγδαλέζας.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επιστροφών και Ανακλήσεων και της Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ασύλου είχαν ενεργή παρουσία στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» για τη διεκπεραίωση λοιπών εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής.

Οι επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και τα κράτη – μέλη είναι υποχρεωμένα να εντείνουν τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσουν την αξιοπιστία των εθνικών συστημάτων ασύλου, διασφαλίζοντας ότι μόνο όσοι χρήζουν προστασίας δύναται να παραμείνουν στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της EUROSTAT, είναι 4η στη σειρά σε αριθμό επιστροφών, αναγκαστικών και εθελούσιων, και μπροστά από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πολλαπλάσιες αφίξεις, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr