Connect with us

Πολιτική

Σκρέκας: Στόχος της κυβέρνησης η προώθηση της επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων

Published

on

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος και από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη, συμμετείχε το Σάββατο 9 Μαρτίου στη διευρυμένη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο Ρέθυμνο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Σκρέκας είχε εκτενή συζήτηση με τους 26 προέδρους των Επιμελητηρίων για το πώς θα ενισχυθεί ο ρόλος τους στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων. Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

 

Το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, θα υπάρξει συνεργασία με τα Επιμελητήρια ώστε να δημιουργηθούν θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ώστε νέες και νέοι που θέλουν να υλοποιήσουν το όραμά τους, να μπορέσουν να το πετύχουν με τρόπο βιώσιμο και να συνεισφέρουν στην περιφερειακή ανάπτυξη.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα ενταχθούν στα Επιμελητήρια μέσω της δημιουργίας νέων αγροτικών τμημάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει έμπρακτη βοήθεια ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικοί στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μετασχηματίζεται, οι επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχουμε 150.000 νέες ενάρξεις μικρών επιχειρήσεων. Επίσης, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας αυξάνεται, οι εξαγωγές της έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το ’19 και οι επενδύσεις έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

Η κυβέρνηση τού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει ένα ασφαλές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον όπου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας μπορεί να μετασχηματίσει την ιδέα του σε επιχείρηση και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια και από κοινού με τα επιμελητήρια θα συνεργαστούμε σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα».

 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr