Connect with us

Ελλάδα

Π. Μαρινάκης: Όλοι μας θέλουμε δικαιοσύνη για τα Τέμπη – Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις

Published

on

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα» περί μονταζιέρας στα Τέμπη.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας, θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα αυτή δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κανείς κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό,τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις […] Όλο αυτό το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα -εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε- περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ είχε έναν παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Γιατί, όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το “Βήμα” να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως-φανάρι»

Σχετικά με το αν αλλοιώθηκε το υλικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «μονταζιέρα είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης ή την απόδοση ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Λοιπόν, τέσσερις γρήγορες απαντήσεις σε δευτερόλεπτα. Ερώτηση πρώτη: Ήταν η μόνη συνομιλία; Απάντηση: Όχι. Όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος; Ναι. Ερώτηση δεύτερη. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν αυτές οι συνομιλίες και μία εκ των οποίων, πράγματι, το βράδυ εκείνο, δεν έχει κάποιες σειρές. Πράγματι. Είχε ομολογήσει το μεσημέρι ο σταθμάρχης; ‘Αρα, ετίθετο θέμα η κακιά δήθεν κυβέρνηση ή κάποιος άλλος που δεν μπορώ να βρω εγώ ποιος, να παραπλανήσει τους πολίτες, για να θεωρήσουν οι πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος, ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;»

Ακόμη είπε:

«Δεδομένο τρίτο: Την επόμενη μέρα η Δικαιοσύνη παίρνει πλήρεις τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που μου διαβάζετε. Πληρέστατες. Το βεβαιώνει η Αστυνομία, το βεβαιώνουν άπαντες. Ακόμα, και ‘ΤΑ ΝΕΑ’ χτες στο πρωτοσέλιδό τους το λένε αυτό. Χτες στα «ΝΕΑ» στο πρωτοσέλιδο τα λένε, ότι στη Δικαιοσύνη πήγαν πλήρεις οι συνομιλίες. ‘Αρα, ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης υπάρχει.Και τέταρτο στοιχείο: Την μεθεπόμενη μέρα, δηλαδή 3 του μηνός, όλα τα sites, 3 και 4 του μηνός, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών αυτής συμπεριλαμβανομένης, χωρίς καμία διαφορά με αυτό το οποίο μου διαβάσατε. Θέλω να πω το εξής: Όταν μέσα σε ένα διάστημα τριών ημερών, το σύνολο των Μέσων παρουσιάζει στην κοινή γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο των συνομιλιών πηγαίνουν πλήρεις στην Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά με το να κάνουμε δικαστική έρευνα σε ‘τηλεπαράθυρα’ ή πουθενά αλλού. Είναι αντικείμενο της δικογραφίας. Είναι μέρος της δικαστικής διερεύνησης. Τα δικαστήρια γίνονται στις δικαστικές αίθουσες και οι ανακρίσεις γίνονται στα γραφεία των ανακριτών. Δεν γίνονται ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε στα ‘παράθυρα’, ούτε στα κομματικά γραφεία, ούτε πουθενά αλλού. Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ήρεμα και αντικειμενικά να κάνει τη δουλειά της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Ξέρετε κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι και εμείς πατεράδες είμαστε και εμείς παιδιά έχουμε και εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από έναν άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων, να μας λένε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή ότι συγκαλύπτουμε τον οποιονδήποτε. Αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστεί κάποιος. Οπότε, κάθε φορά που πάει κάποιος έστω να υπονοήσει κάτι το οποίο φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό, ναι, έχουμε καθήκον να απαντάμε σε αυτό. Γιατί, ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο, όλοι μας θέλουμε δικαιοσύνη για τα Τέμπη, όλοι μας θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Και δεν είναι εύκολο πράγμα χωρίς να έχεις κανέναν δόλο να παραπλανήσεις κανέναν, να σε κατηγορούν».

Και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες. Δεν είναι δουλειά μας να πείσουμε το ΠΑΣΟΚ. Το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ κάνει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, όχι για όλα αυτά που έχει κατηγορήσει την Κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό. Θα μπορούσε να κάνει όλους αυτούς τους μήνες, μας έχει κατηγορήσει για τα πάντα. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβετε για ποιους ανθρώπους μιλάμε, βάζει εισηγητή για συζήτηση με αντικείμενο το Κράτος Δικαίου έναν αμετάκλητα καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη για ζήτημα Κράτους Δικαίου, για τη χειραγώγηση των Μέσων. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Χθες το βράδυ υποψήφιος ευρωβουλευτής, ελπίζω να μην είναι υποψήφιος μετά από αυτό, ο κ. Φαραντούρης, επετέθη με χυδαίο τρόπο στη χώρα, είπε ότι μακάρι μία ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας του. Δεν έχει σημασία που είναι σε άλλο κόμμα. Είναι απόφαση των πολιτών. Οι πολίτες κάθε τόσο έρχονται, κάθε τρία, κάθε τέσσερα χρόνια και αποφασίζουν οι ίδιοι, όχι εμείς, οι πολίτες. Και έρχεται ο Φαραντούρης από το πουθενά να πει ότι πρέπει μια ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση. Και τι άλλο λέει; Κάνει συνειρμούς της Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με τη χούντα. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο».

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr