Connect with us

Ελλάδα

O Α/ΓΕΑ στο συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του NATO [Εικόνες]

Published

on

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΕΑ,

Από την Τετάρτη 3 έως και την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ (NATO Air Chiefs Symposium – NACS), που πραγματοποιήθηκε στο Ramstein, της Ο.Δ. της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία, τον συντονισμό και την ενίσχυση της Αεροπορικής και Διαστημικής Ισχύος και τονίστηκε η δέσμευση κάθε Έθνους για τη συλλογική άμυνα και ασφάλεια όλου του ΝΑΤΟ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα, όπως η διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ένα κοινό περιβάλλον εναέριας μάχης, η αύξηση της αποτελεσματικότητας των Counter Anti Access / Area Denial (C-A2AD) αποστολών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα διδάγματα της  αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας που αντλήθηκαν από τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε τελετή, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της οποίας, υπογραμμίστηκε η μακρόχρονη παράδοση της Συμμαχίας ως εγγυητής της συλλογικής ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στα 32 κράτη μέλη της.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Copyright © 2021 Rewindmag.gr