Διεθνή
Ολυμπία Σνόου
Η ελληνικής καταγωγής πολιτικός υπηρέτησε ως Γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ από το 1995 έως το 2013. Προηγουμένως, υπήρξε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 2η περιφέρεια του Μέιν από το 1979 έως το 1995, καθώς και της Γερουσίας του Μέιν για την 12η περιφέρεια από το 1977 έως το 1979. Επιπλέον, διατέλεσε και Πρώτη Κυρία της πολιτείας του Μέιν από το 1989 έως το 1995.
Το 2006 συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time μέσα στους «Δέκα πιο Ισχυρούς Γερουσιαστές της Αμερικής». Ανήκε στη μετριοπαθή πτέρυγα των ρεπουμπλικάνων και μάλιστα ψήφιζε νομοσχέδια των Δημοκρατικών που θεωρούσε αξιόλογα. Για αυτό το λόγο χαρακτηριζόταν από τα αμερικανικά ΜΜΕ ως «γεφυροποιός» μεταξύ των δύο κομμάτων και από τους ελάχιστους πολιτικούς που ήταν αποδεκτοί από τους αντιπάλους τους. Το 2012 το ποσοστό δημοτικότητάς της στην Πολιτεία του Μέιν ήταν 79%!
Οι γονείς της, Γιώργος Μπούχλης και Γεωργία Γορανίτη, κατάγονταν από τη Σπάρτη και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα, είχαν μεταναστεύσει στην Αμερική. Μετά το σχολείο, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μέιν, απ’όπου έλαβε πτυχίο το 1969.
Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Πήτερ Σνόου, ο οποίος ήταν τοπικός βουλευτής (του Μέιν) και το 1974 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οι συγγενείς και φίλοι του άνδρα τής ζήτησαν να κατέβει υποψήφια στις τοπικές εκλογές για να διεκδικήσει τη θέση του. Τα κατάφερε, και έτσι ξεκίνησε η πολιτική της καριέρα. Το 2007 συμμετείχε, μαζί με τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές Μπαράκ Ομπάμα και Ρόμπερτ Μενέντεζ, στην κατάθεση ψηφίσματος στη Γερουσία των ΗΠΑ αναφορικά με το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα.
Αν και σήμερα η Ολυμπία Σνόου έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές νέες Αμερικανίδες. Μάλιστα, ένα πρόγραμμα που φέρει το όνομά της έχει ως στόχο να ενθαρρύνει κορίτσια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ακολουθήσουν πολιτική καριέρα.