Connect with us

Πολιτισμός

Επίδειξη Dior

Published

on

Κάπου ανάμεσα στη γοητεία της ελληνικής παράδοσης και στην υψηλή αισθητική δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με τον ενθουσιασμό στη συνέχεια να μένει ως επίγευση της παρουσίασης της νέας συλλογής τουDior «Cruise 2022», στην Αθήνα.

H διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας σχεδίασε τα ρούχα για την πασαρέλα των 85 μοντέλων του οίκου Dior, ακολουθώντας τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Μετά το φαντασμαγορικό θέαμα και το φλερτ ανάμεσα σε ιστορία και μόδα, ξεδιπλώθηκε και ένα άλλο μενού γαστρονομικής πανδαισίας και διασκέδασης, δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου.

H ποικιλομορφία, η πρωτοτυπία και η παράδοση αποτέλεσαν το τρίπτυχο του μενού που έφερε την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ. Ο μπακαλιάρος με το λάδι πεύκου, το καπνιστό ψάρι με το στρείδι, οι γαρίδες γεμιστές με ταραμά, αλλά και οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, το αρνί με μελιτζάνα και αγκινάρα, το μοσχαρίσιο κρέας με τα λευκά φασόλια από τη Λήμνο, και το επιδόρπιο: ρυζόγαλο και μους σοκολάτας, όλα έδωσαν ένα δικό τους άρωμα σε κάθε ουρανίσκο.

Στο σκηνικό του πολιτιστικού πλούτου, ο χορός ακολούθησε για να ολοκληρώσει το κλίμα λαμπρότητας που διέκρινε τη βραδιά.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr