Connect with us

REWIND

Βούτσης: Δεν είναι ό,τι καλύτερο οι μαθητικές παρελάσεις

Published

on

Την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας, όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση και όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές, επιβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης.

Για το θέμα των παρελάσεων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 09/08/2017 είπε ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα». Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπά” της Ορθοδοξίας». «Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr