Connect with us

Ελλάδα

Apple: Θυγατρική στην Ελλάδα

Published

on

Ο Αμερικάνικος κολοσσός αποφάσισε να εγκαταστήσει τη δική του θυγατρική στην Ελλάδα δημιουργώντας από τις 30 Ιουλίου την Apple Ltd (Apple ΕΠΕ) με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και έδρα στο Μαρούσι Αττικής.

Σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η), η εταιρεία ιδρύθηκε από δυο θυγατρικές της Apple, που εδρεύουν στο Κόρκ της Ιρλανδίας και αποτελούν τους δύο μοναδικούς εταίρους της νεοσύστατης ΕΠΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Apple International Limited (AOI), που αποτελεί και τον βασικό μέτοχο έχοντας καταβάλλει τα 449.999 ευρώ του Μετοχικού Κεφαλαίου και την Apple Retail Europe Limited, που συμμετέχει με μόλις 1 ευρώ στην εταιρεία. Σκοπός της εταιρείας δεν είναι δημιουργία κάποιου επίσημου καταστήματος, αλλά η παροχή υπηρεσιών marketing και προώθησης των πωλήσεων, κυρίως στον τομέα των προσωπικών ηλεκτρονικών προιόντων σε συνδεδεμένες εταιρείες του Ομίλου Quest.

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται για 50 έτη ενώ στην ενότητα “Σκοπός” διαβάζουμε τα εξής:

1. Σκοπός της Εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών σε συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών marketing και υπηρεσιών που σχετίζονται με την προώθηση των πωλήσεων, κυρίως στον τομέα των προσωπικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

2.    Η Εταιρεία μπορεί:

(α) Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση που υφίσταται ή θα ιδρυθεί μελλοντικά, ημεδαπή ή αλλοδαπή, με οποιονδήποτε από τους ως άνω σκοπούς.
(β)  Να  εκτελεί   όλες   τις   παραπάνω   δραστηριότητες  είτε   για λογαριασμό δικό της, είτε για λογαριασμό τρίτων, με προμήθεια ή ποσοστά, είτε συνεταιρικά, είτε σε σύμπραξη με τρίτα φυσικά η νομικά πρόσωπα (κοινοπραξίες).
(γ) Να συνεργάζεται  με οποιοδήποτε  φυσικό ή νομικό πρόσωπο και με οποιονδήποτε τρόπο.
(δ) Να παρέχει εγγυήσεις σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Η εταιρεία όρισε διαχειριστές και νόμιμους εκπρόσωπους της (για αόριστο χρονικό διάστημα) τους Michael Joseph Boyd Jr. (Director of Global Treasury Operations της Apple Inc, με 15χρονη θητεία στην Αμερικάνικη εταιρεία) και Peter Ronald Denwood (Director of International Corporate Law στην Apple Inc., με θητεία στην Apple από το 2013, έχει διατελέσει και επικεφαλής των θυγατρικών της σε Ουκρανία και Ινδία).

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία iSquare είναι ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και έχει ως αντικείμενο τη διανομή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και το σχεδιασμό, υλοποίηση και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας συνοδευόμενες από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής. Είναι εταιρεία-μέλος του Ομίλου Quest, στον οποίο ανήκει και η iStorm, η μοναδική αλυσίδα λιανικής πώλησης Apple Premium Reseller (APR) στην Ελλάδα και την Κύπρο. Διαθέτει εννιά καταστήματα, εκ των οποίων, τέσσερα βρίσκονται στην Αθήνα (στο Κολωνάκι, το εμπορικό κέντρο River West και το εμπορικό κέντρο Golden Hall και στη Γλυφάδα), δύο στη Θεσσαλονίκη (στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και το εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην Τσιμισκή), ένα στην πόλη της Ρόδου (25ης Μαρτίου 1 και Εθελοντών Δωδεκανήσου) και δύο στην Κύπρο (στη Λευκωσία και τη Λεμεσό).

Copyright © 2021 Rewindmag.gr