Connect with us

Πολιτική

Δημοσκόπηση: 10,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ-Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς

Published

on

Στη δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο Θέμα, επανέρχεται το διψήφιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα μέτρα του εθνικού σχεδίου για την αναχαίτιση της ενεργειακής ακρίβειας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύουν περισσότερο  την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σύμφωνα με την έρευνα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 32,6%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 22,3%. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023, θέλει το 57,8% των πολιτών.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η  δύναμη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 32,6% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,3%, και η διαφορά των δύο βασικών διεκδικητών της διακυβέρνησης ανέρχεται στο 10,3%. Σχεδόν οι μισοί Έλληνες (48,8%) πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα την Ελλάδα σε περίοδο κρίσης. Καλές αποτιμώνται οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή κρίση.

Ισχυρό χαρτί για το κυβερνών κόμμα παραμένει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατατάσσεται πρώτος και με μεγάλη διαφορά στη μέτρηση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, με τις  θετικές γνώμες των πολιτών για το πρόσωπο του να φτάνουν στο 47,3%,  αυξημένες κατά 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Στη δεύτερη θέση με 35% είναι ο Νίκος  Ανδρουλάκης, ο οποίος όμως υποχώρησε κατά 8,7%. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με  29,7%.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr