Connect with us

Πολιτική

Από ποιον πήρε το όνομά του ο Πρωθυπουργός – Δείτε τον παππού του, Κυριάκο Μητσοτάκη (εικόνες)

Published

on

Εχθές  είχε την ονομαστική του εορτή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που γιόρταζε από την ευρύτερη οικογένεια.

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Χανίων και πρώτος ξάδερφός του πρωθυπουργού Κυριάκος Βιρβιδάκης γιόρταζε επίσης, μαζί με τον, επίσης, ξάδερφο Κυριάκο Μητσοτάκη του Χαραλάμπους.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε δείτε τον παππού του Πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπήρξε βουλευτής Χανίων από το 1915 έως το 1920.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν ηγέτης Κρητών εθελοντών στους Βαλκανικούς πολέμους. Είχε γεννηθεί στη Χαλέπα Χανίων. Πατέρας του ήταν ο νομικός, πολιτικός και δημοσιογράφος Κωστής Μητσοτάκης (σημαντική προσωπικότητα των αγώνων των Κρητών για την Ένωση με την Ελλάδα) και μητέρα του η Κατίγκω (Αικατερίνη) Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Μπορείτε να τον δείτε, επίσης,  στην παρακάτω φωτογραφία ο παππούς του Πρωθυπουργού (πρώτος αριστερά), με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και ακριβώς μπροστά ο πατέρας του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε νεαρή ηλικία.

Πηγή: zarpanews.gr

Copyright © 2021 Rewindmag.gr