Connect with us

Πολιτική

Alco για Open: Μπροστά με 8,5 μονάδες η ΝΔ – «Θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει το 41%

Published

on

Στις 8,5 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον  ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το Οpen. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.300 ατόμων, από τις 27 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,4%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 5%.

Όσον αφορά στο  κριτήριο με το οποίο  θα επιλέξουν κόμμα στις εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 29% την οικονομική κατάσταση της χώρας, σε ποσοστό 19% την προσωπική τους οικονομική κατάσταση. Πολύ υψηλά καταγράφεται το ζήτημα της «ιδεολογίας», ενώ όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ALCO δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα το πρόσωπο του ηγέτη του κόμματος.

Επίσης, στην ερώτηση για το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 47% των ερωτηθέντων απαντά η Νέα Δημοκρατία, ενώ το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο «βλέπει» το 56%, έναντι 18% που εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Στην ερώτηση για την αξιολόγηση της κυβέρνησης, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θετικά κρίνουν το έργο της ψηφιοποίησης σε ποσοστό 58%, σε ποσοστό 50% αποτιμά θετικά την πολιτική εθνικής άμυνας και κατά 42% την εξωτερική πολιτική.

Ακόμη, το 25% απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση πώς θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα, το 41% απαντά «χειρότερα», το 20% «καλύτερα» και το 30% «τα ίδια».

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι καλύτερα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα η κυβέρνηση με αυτοδύναμη ΝΔ (22%), ΝΔ με ΠΑΣΟΚ (12%), ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ (10%), αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ (5%), καμία (25%)

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για Πρωθυπουργό, το 35% αναφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον «κανέναν», το 24% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 11% απάντησε «ΔΞ/ΔΑ»

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr