Connect with us

Πολιτική

Σκληρή αντιπαράθεση Γεραπετρίτη – Τσίπρα στη Βουλή – Υπαναχώρηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Published

on

Στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή  ζήτησε τον λόγο  ο Γιώργος Γεραπετρίτης  για να απαντήσει σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής πως είπε ψέματα με τον κ. Πιερρακάκη ότι δεν υπήρχε καμία παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε χαρακτηριστικά: «Λέτε ψέματα πως βουλευτής είπε ψέματα στη Βουλή επικαλούμενος μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση στην οποία εγώ δεν μπορώ να απαντήσω γιατί σέβομαι το γεγονός ότι ήμουν παρών και δεν μπορώ να διαρρεύσω το οτιδήποτε» και πρόσθεσε: «Έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων».

«Αυτά τα οποία θα λέγονταν σε μια οποιαδήποτε συνάθροιση και θα αποτελούσαν λόγο προσβολής της προσωπικότητας έρχεστε στη Βουλή και τα λέτε με πολύ μεγάλη ευκολία. Η Βουλή όμως δεν είναι ο χώρος ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως διήθηση για να λέγεται το οτιδήποτε γιατί σε αυτή την αίθουσα βρίσκονται άνθρωποι με αξιοπρέπεια».

«Θέλω να δηλώσω ευθέως στους βουλευτές που βρίσκονταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην Επιτροπή της Βουλής και σας καλώ να ρωτήσετε τον κ. Κατρούγκαλο αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα».

Ο κ. Γεραπετρίτης  φανερά ενοχλημένος  απευθύνθηκε και στον Γιώργο Κατρούγκαλο με τον οποίο ήταν μαζί στην επιτροπή: «Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε. Εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην επιτροπή της Βουλής. Ρωτήστε τον κ. Κατρούγκαλο. Πες του Γιώργο αν εγώ είπα αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα. Σας παρακαλώ ως το τέλος της συνεδρίασης να ανακαλέσετε. Και σας ενημερώνω ότι θα ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω για την προσβολή».

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και δεν επανέλαβε τον ισχυρισμό περί ψευδών αναφορών από τον κ. Γεραπετρίτη αλλά πώς ο υπουργός Επικρατείας δεν παρενέβη όταν «έλεγε ψέματα ο τότε διοικητής της ΕΥΠ». Ο κ. Τσίπρας είπε:  «Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν δώσατε διευκρινήσεις όταν ακούγατε τον κ. Κοντολέοντα να λέει ψέματα».

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr