Connect with us

Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 8,2% της ΝΔ

Published

on

Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,2 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα καταγράφονται με ελαφρώς συρρικνωμένα ποσοστά, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,1% (από 32,5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9% (από 24,2%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5% (από 12,3%). Σημειώνει δηλαδή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,1%, η Ελληνική Λύση 5,4% και το ΜεΡΑ25 3,5%. Η  Συν. Δημιουργία μένει εκτός βουλής με 1,8%, όπως και οι Έλληνες με για την Πατρίδα με 1,2%. Ποσοστό 9,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, η πλειοψηφία (58,1%) συνεχίζει να ζητά εκλογές στη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό (38%) πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στην ερώτηση περί «πρωθυπουργικής καταλληλότητας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με ποσοστό 45%, πέφτοντας 1 μονάδα, και ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό της τάξης του 25%, πέφτοντας 3 μονάδες.

Όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, το 65,1% των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα « πολύ/αρκετά σημαντικό», ενώ το 34,9%. το θεωρεί «ασήμαντο». Ωστόσο τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι άλλα:  Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Το κυβερνών κόμμα καταγράφεται ως ικανότερο να διαχειριστεί όλους τους τομείς σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ.  Σε σχέση, μάλιστα με την αξιολόγηση της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, το 39,3% θεωρεί ότι φέτος τα πράγματα πήγαν καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr