Connect with us

Ελλάδα

Δημοσκόπηση Interview : Σταθερά πρώτη η ΝΔ – 8,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την POLITIC, που διενεργήθηκε το διάστημα από 15 Δεκεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 32,5% (από 32,3%) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι σήμερα στο 8,5%.  Το  ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι στο 10%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4,7%, το ΜέΡΑ25 στο 3%, και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,6%, και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,5%. Ενισχυμένο είναι το ποσοστό αναποφάσιστων που από το 8,1% πάει στο 10,5%.

Μεγαλώνει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και  από το 8,5% της πρώτης Κυριακής, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 9,7% τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη Κυριακή καταγράφει ποσοστό 35,1% έναντι 32,5% του πρώτου γύρου και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 25,4% από το 24% του πρώτου γύρου.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς προηγείται με 46% (από 47%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 30% (από 31%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να είναι το πιο ικανό ώστε να διαχειριστεί όλα τα θέματα της χώρας, καθώς καταγράφει σχεδόν σε όλα (άμυνα, εξωτερική πολιτική, οικονομία, ακρίβεια), διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σχεδόν ένας στους δύο (47%) αξιολογεί σε προσωπικό επίπεδο θετικά/μάλλον θετικά τη χρονιά που μας πέρασε, ικανοποίηση για το πως εκτυλίχθηκε το 2022 και αισιοδοξία για το 2023.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr