Connect with us

Πολιτική

Κεραμέως για μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που θέλει να ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν»

Published

on

Η Νίκη Κεραμέως επέκρινε τον Νίκο Φίλη που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις αλλαγές στην Παιδεία που έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας. Η υπουργός Παιδείας, αφού υπεραμύνθηκε των αλλαγών που έχουν επιτελεστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια είπε πως ο κ. Φίλης θέλει να μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια.

Η Νίκη Κεραμέως επισημαίνει πως «τα κονδύλια για την Παιδεία το 2023 αυξάνονται κατά 239 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνοντας πως θα είναι αποτελεσματικότερη η απορρόφηση και ποιοτικότερη η κατανομή τους.
Επιπλέον, η κ. Κεραμέως τόνισε πως είναι σημαντικό στην επόμενη διακυβέρνηση να επιτευχθεί αυτοδυναμία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια για τον ανορθολογισμό των αποδοχών στο Δημόσιο.

Με ανάρτησή της στο Twitter, τη Δευτέρα (19.12.2022), η υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις αλλαγές στην παιδεία, παραπέμποντας σε πρόσφατη συνέντευξή της στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, λέγοντας πως το στέλεχος της Κουμουνδούρου θέλει να μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια.

Κεραμέως σε Φίλη: «Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το παρελθόν στο οποίο δεν θέλουμε να επιστρέψουμε»

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στον πρώην υπουργό και τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ, Φίλη που είπε ότι «η επόμενη προοδευτική αριστερή κυβέρνηση δεσμεύεται να καταργήσει τα νομοθετήματα Μητσοτάκη – Κεραμέως και να επαναφέρει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση», η υπουργός απάντησε:

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Φίλη. Πραγματικά αναρωτιέμαι, θέλει δηλαδή ο κύριος Φίλης, για να καταλάβουμε, να καταργήσει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο; Θέλει ο κόσμος να πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα αντί να κάνει δωρεάν αγγλικά το νηπιαγωγείο; Θέλει να καταργήσει τους 25.000 διορισμούς στην εκπαίδευση οι οποίοι έγιναν μετά από 12 χρόνια; Το λέω γιατί αυτές είναι ρυθμίσεις συγκεκριμένες. Θέλει να καταργήσει την ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται στην Γ’ Λυκείου και τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές και που για πρώτη φορά προσφέρεται η διδασκαλία στο δημόσιο σχολείο δωρεάν, όλων των ειδικών μαθημάτων, των μουσικών μαθημάτων, των γλωσσών, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, του σχεδίου κ.λπ.; Προβλέπεται λοιπόν διδασκαλία όλων αυτών των μαθημάτων. Θέλει να καταργήσει τις οριζόντιες επιμορφώσεις που έγιναν στους εκπαιδευτικούς; Θέλει να καταργήσει το οριζόντιο voucher, το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στη χώρα οριζοντίως στους εκπαιδευτικούς; Διότι αυτές είναι αλλαγές που έγιναν αυτά τα τριάμισι χρόνια.

Από την άλλη είναι σαφές τι θέλει ο κ. Φίλης, θέλει να μπαίνουν όλοι ελεύθερα στο πανεπιστήμιο, ένα σχολείο της ήσσονος προσπάθειας, ένα σχολείο το οποίο να σας θυμίσω ότι τη σημαία δεν την κρατούσε ο καλύτερος, την κρατούσε στην παρέλαση όποιος κληρωνόταν. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το παρελθόν στο οποίο δεν θέλουμε να επιστρέψουμε».

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

ΠΗΓΗ: 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr