Για «ισχυρές αντιδράσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση όπλων σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που απειλεί με πόλεμο άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εμείς έχουμε καταστήσει σαφές σε εταίρους και συμμάχους ποια είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», απάντησε μεταξύ άλλων στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου.

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο κ. Οικονόμου αφού εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, σημείωσε ότι η κηδεία γίνεται με τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένειά του και προσέθεσε πως οτιδήποτε άλλο εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας.

Για τα δημοσιεύματα, που φέρουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό». Στο ζήτημα των καταγγελιών Καλογρίτσα ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για σιωπή από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διευκρίνισε: «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μάρτυρες με κουκούλα, αλλά για επώνυμη μαρτυρία στο φως της ημέρας, μιλάμε για χρήματα σε σακούλες, 7ψήφιο νούμερο που καταγγέλλεται ότι πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε να δούμε από την εποχή των pampers».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις πρώτες του κουβέντες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

«Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ο,τι το είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει», υπογράμμισε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής.

Σημείωσε ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε τονίζοντας πως «είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. «Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου», συμπλήρωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων δηλώνοντας πως «η ντροπή αυτή λαμβάνει τέλος». Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε συγκεκριμένα σχετικά νούμερα έκδοσης συντάξεων.

Επίσης μίλησε στα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους αναφέροντας πως έχουν γίνει άλματα. Είπε ότι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ. και κάθε πολίτης απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές.

Μίλησε επ’ αυτού και για τη διαδικασία ίδρυσης νέας επιχείρησης ψηφιακά. «Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», τόνισε.

Για τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες είπε ότι είχαμε ρεκόρ πληρωμών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το 2022.

Τέλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

ΠΗΓΗ: