Connect with us

Πολιτική

O Μητσοτάκης συναντά πρώην άστεγο στο νέο σπίτι του – “Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν” [Βίντεο]

Published

on

Μία συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Κώστα Ζ., έναν πρώην άστεγο, ο οποίος επωφελήθηκε από προγράμματα της πολιτείας προκειμένου να επανενταχθεί στην κοινωνία και πλέον ζει σε σπίτι στο Πέραμα ενώ εργάζεται για να συμπληρώσει τα ένσημά του και να συνταξιοδοτηθεί, είναι το 10λεπτο προβολής της Νέας Δημοκρατίας στην τηλεόραση, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο κύριος Κώστας Ζ είναι 63 ετών, διαζευγμένος, τσαγκάρης και με καταγωγή από την Ξάνθη.

Ο συμπολίτης μας κάποια στιγμή στη ζωή του απέκτησε βιοτεχνία παπουτσιών, έδινε δουλειά ακόμη και σε 25 υπαλλήλους, αλλά πτώχευσε το 2016, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Έχασε όλη την περιουσία του και για περίπου 2,5 χρόνια κοιμόταν σε παγκάκια στον Πειραιά.

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο 63χρονος είχαν συζητήσει για το μείζον πρόβλημα της αστεγίας και της παροχής φαγητού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εργασίας σε άτομα που καταλήγουν στο δρόμο.

Τον Νοέμβριο του 2022, έχοντας ζήσει σχεδόν 2 χρόνια στον δρόμο, ο κ. Κώστας αποφάσισε να μπει στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», από όπου κατάφερε να ωφεληθεί και να βρει σπίτι στα Καμίνια, αλλά και εργασία, με τη ζωή του να έχει αλλάξει δραστικά.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr