Connect with us

Οικονομία

Μητσοτάκης: Αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό το 2024

Published

on

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2024 προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε σχετικά:

“Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Θα υπάρχει μια αναμόρφωση σε πολλά επίπεδα, θα συμπεριλαμβάνει -να σας πω δύο πράγματα για τα οποία ήδη έχουμε μιλήσει- την αύξηση των επιδομάτων θέσης -πρέπει να πληρώνουμε περισσότερο τους τμηματάρχες, τους διευθυντές και τους γενικούς διευθυντές- αλλά και την οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά θα δει αύξηση 50 ευρώ αυτόματα, μόνο από το οικογενειακό επίδομα, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αυξήσεων στον μισθό του.
Αυτές είναι αυξήσεις τις οποίες θα αρχίσουν, ουσιαστικά, να βλέπουν οι δημόσιοι υπάλληλοι 1/1/2024. Και, βεβαίως, θα υπάρχει νέα αύξηση των συντάξεων, 1/1/2024. Όσο πιο υψηλοί είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης, τόσο μεγαλύτερες οι αυξήσεις.
Εκτιμώ, κα Ζαχαρέα, επειδή η πορεία της οικονομίας μας θα εξακολουθεί να είναι καλή, ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε και μία έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους μας, ειδικά τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχουν πέσει θύμα της προσωπικής διαφοράς, στο τέλος του έτους, όπως το κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια”.
Θα έβλεπα πολύ θετικά και την περαιτέρω μείωση κάτω από το 30% του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης, έτσι ώστε να υπάρχει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για το συνταξιούχο να δουλεύει νόμιμα…”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr