Connect with us

Διεθνή

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ

Published

on

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση -για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου- με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΗΆγκυρα οφείλει να εγκαταλείψει οριστικά την παραβατική της συμπεριφορά και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις σε βάρος τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Αθήνα και Λευκωσία συνεχίζουν σε απόλυτο συντονισμό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι θα πρέπει να “αγκαλιάσουμε” τη διαφαινόμενη βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό την προϋπόθεση να είναι σταδιακή.

«Δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει ουσιαστικά μεταβάλλει την πολιτική της, όμως η Ελλάδα έχει την αυτοπεποίθηση, να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων να έχει αντίκτυπο και στο κυπριακό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις κοινές  δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη:

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr