Connect with us

REWIND

Πέτρος Κόκκαλης: Έχω δύο τσέπες αλλά μία καρδιά. Και είναι αριστερά

Published

on

Μιλώντας στο aixmi.gr ο Πέτρος Κόκκαλης είχε απαντήσει στην κατηγορία ότι είναι αριστερός με δεξιές τσέπες.

 

  • Κύριε Κόκκαλη, είστε επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και, ταυτόχρονα, αυτοπροσδιορίζεστε ως «κεντροαριστερός». Πώς απαντάτε σε όσους θεωρούν ασυμβίβαστες τις δυο αυτές ιδιότητες, μιλώντας για κεντροαριστερούς με δεξιές τσέπες;

Η δική μου αντίληψη είναι ότι η οικονομική επιφάνεια ενός ανθρώπου δεν ορίζει απαραιτήτως τις πολιτικές του απόψεις και τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Θεωρώ εσφαλμένη την πεποίθηση ότι ένας άνθρωπος με οικονομική ευχέρεια δεν μπορεί να διέπεται από προοδευτικές ιδέες. Πιστεύω βαθιά στις συγκλίσεις ανθρώπων και φορέων με διαφορετικό υπόβαθρο, με την προϋπόθεση πως όλοι συνεργάζονται για ένα κοινό στόχο. Και αυτό είναι το κρίσιμο, καθότι οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν μία κοινή στράτευση και τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων.
Δεν κατέρχομαι στην πολιτική για να υπερασπιστώ επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχω δύο τσέπες αλλά μία καρδιά και αυτή είναι αριστερά. Είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, έχοντας στις αποσκευές μου την πολυετή συμμετοχή μου στα κοινά και την ενεργή συμμετοχή μου στην κοινωνία των πολιτών. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο της ιστορίας, για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε μία τόση κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ΕΕ, δε συνάδουν με την κορυφαία δημοκρατική της διαδικασία.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr