Connect with us

Υγεία

Πιο κοντά η «χρυσή τομή» για δωρεάν διάθεση self test

Published

on

Συνεχίζονται οι συζητήσεις των εκπροσώπων των φαρμακοποιών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου για να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου τα self test να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος. Φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται οτι οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη δωρεάν διανομή των self test από τις 19 Ιουνίου υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε αποφάσισαν να παρατείνουν την αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ακολούθησε ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου για διανομή των self test από άλλα κανάλια, συζήτηση που φαίνεται να μην προχωράει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρεωτική διεξαγωγή self test θα παραμείνει τους επόμενους μήνες σίγουρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση αλλά και για την ομάδα 18-30 που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του δ.σ. του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη από τις συζητήσεις, καθώς θεωρεί ότι τα φαρμακεία θέλουν να συνεχίζουν τη διάθεση self test, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr