Connect with us

Πολιτική

Freedom Pass για νέους 18-25 με την πρώτη δόση εμβολίου

Published

on

Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν εντός του 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων, το freedom pass θα είναι χρεωστική ψηφιακή κάρτα και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή. Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή κάρτα στο κινητό του, αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλυματα, κάμπινγκ
  • Κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Μουσεία, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διανομή σε τουριστικά καταλύματα

Μερικά βασικά σημεία από το ενωμερωτικό σημείωμα του πρωθυπουργού:

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. […] Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μίας κατηγορίας πολιτών που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας από 18 έως 25 ετών. Είναι τα παιδιά που επί τόσους μήνες είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, είδαν τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια, τη διασκέδαση, ουσιαστικά να χάνονται.»

«Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα», τόνισε. «Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής». «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία,ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δέλτα είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

 

 

 

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr