Connect with us

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης

Published

on

O κορυφαίος μoυσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έφυγε σήμερα, Πέμπτη 02/09/2021, από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Στη μεγάλη του καριέρα πάντρεψε το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση, έκανε την ελληνική μουσική μόδα στο εξωτερικό και με τους αγώνες του αποτέλεσε το πρότυπο του ενεργού πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, ενώ άφησε παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο, που αντανακλά τις αγωνίες, τις χαρές και της απογοητεύσεις του ελληνισμού.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου συνθέτη, υποστήριξε πως «η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός». «Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Λαϊκό προσκύνημα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικότερα, την Τρίτη 07/09 και την Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. και την Πέμπτη από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. ενώ στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr