Connect with us

REWIND

Νέα σεισάχθεια έταξε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Published

on

Οδεύοντας προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να θυμηθούμε τι έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αλέξης ο μνημονιοσκίστης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο:

  • Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
  • «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
  • Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
  • Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
  • Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
  • Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Δεν πιστεύω να αναρωτιέται κανείς ακόμα για την επιτυχία του. Τα γνωρίζουμε όλοι! Οι υποσχέσεις του Τσίπρα φρούδες ελπίδες για τον λαό που κορόιδεψε, όπως και αυτούς που τον στήριξαν σθεναρά. Εξάλλου ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Η ζημιά που μας έκαναν οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ανυπολόγιστη! Αντί των παραπάνω στόχων-ψεμάτων έφερε ένα αχρείαστο μνημόνιο, φέσωσε τη χώρα 100 δισ. μετά από την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επέβαλε δυσβάσταχτους φόρους, μετέτρεψε την Ελλάδα τον παρία της Ευρώπης, δημιούργησε συνθήκες εξαθλίωσης για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Δεν τα λέμε εμείς…πλέον τα λένε οι ίδιοι!

https://www.iefimerida.gr/politiki/polakis-gam-ti-mesaia-taxi-binteo

 

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr