Connect with us

REWIND

Λ. Αβραμάκης (ΣΥΡΙΖΑ) σε εκδήλωση για «τις σφαγές του ΕΛΑΣ»

Published

on

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη, κατήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) με ανακοίνωσή της, καθώς ο πρώτος αποφάσισε να παρευρεθεί στο μνημόσυνο για τους πεσόντες της Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης (ΠΑΟ), η οποία κατηγορείται από την αντίσταση του ΕΑΜ για ταγματασφαλίτες. Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής και από το ΜέΡΑ25.

«Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ.

«Εμείς οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή απέναντι στους ηρωικούς προγόνους μας και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της δεκαετίας 1940-1949 και θα παλεύουμε ανυποχώρητα έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα» υπογραμμίζουν ακόμα οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελτική ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ:

Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από διάφορα κέντρα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα επιτελεία της αστικής τάξης της χώρας μας να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντάς την. Διαστρεβλώνουν το νόημα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών. Μας λένε ότι δεν φταίνε για τα ολοκαυτώματα οι φασίστες εισβολείς αλλά ο ελληνικός λαός που πάλεψε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα, φέρνοντας αντικομουνιστικά μνημόνια, με τα οποία βγάζουν λάδι τους χιτλερο- προσκυνημένους χίτες και ταγματασφαλίτες. Χρεώνουν με ευθύνες το ΕΑΜ και τον Λαϊκό Στρατό του τον ΕΛΑΣ, που έδωσε βαρύ φόρο αίματος στους ηρωικούς αγώνες του για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών.

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε δια του εκπροσώπου του Βουλευτή Αβραμάκη, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που δίνει τον καθημερινό αγώνα με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. Παρόλο που την ίδια στιγμή προσπαθεί να προβάλλει την αριστεροσύνη του με κατάθεση λουλουδιών στους νεκρούς από τους γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή τιμώντας δήθεν τους διακόσιους εκτελεσμένους της.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται ούτε αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της πρότινος «κραταιάς» Χρυσής Αυγής αφού έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων.

Πολλοί λίγοι δημοτικοί ή τοπικοί «άρχοντες» πήραν σθεναρή απόφαση να παραβούν, πολύ σωστά, το πρωτόκολλο και να μη καλούν τα φασιστοειδή ακούοντας τη λαϊκή θέληση.

Εμείς οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή απέναντι στους ηρωικούς προγόνους μας και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της δεκαετίας 1940-1949 και θα παλεύουμε ανυποχώρητα έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα.

Από την πλευρά του, το ΜεΡΑ25 αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «τις εκδηλώσεις κατά καιρούς τίμησαν με την παρουσία τους διάφορα χουντολούλουδα και ακροδεξιά στοιχεία – όπως ο Υφυπουργός της κυβέρνησης των συνταγματαρχών Κων/νος Μπράβος (12 Νοεμβρίου 1972) και διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μίσους και διχασμού αποφεύγουν να παραβρεθούν ακόμα και μετριοπαθή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

«Πριν λίγο μόλις καιρό διαμαρτυρόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης όρισε ως Διευθύντρια στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την πρώην βουλευτίνα Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, που συμμετέχει κάθε χρόνο στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι για τη «συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» αναφέρει ακόμα το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Έτυχε να βρίσκομαι εκεί» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις ανακοινώσεις της ΠΕΑΕΑ και του ΜέΡΑ25, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας πως βρέθηκε τυχαία στην εκδήλωση, καθώς και πως αποχώρησε πριν την ολοκλήρωσή της. Διαβάστε την ανακοίνωσή του:

«Τις τελευταίες μέρες γίνομαι δέκτης μιας σειράς αρνητικών σχολίων και κακόβουλης κριτικής σχετικά με το ζήτημα της «παρουσίας» μου στη γνωστή εκδήλωση της Τριάδας. Οφείλω, λοιπόν, μία ειλικρινή εξήγηση για να διαλύσω όλη αυτήν την αδικαιολόγητη σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από εμένα προσωπικά και τον πολιτικό μου χώρο. Εξάλλου επιδίωξή μου είναι η εκ βαθέων και ειλικρινής σχέση με τους συμπολίτες μου.

Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά.

Ουδέποτε, λοιπόν, παρευρέθηκα στην Τριάδα κατά τον τρόπο που κακόβουλα σχόλια αναφέρουν και διάφοροι κύκλοι εντέχνως διαρρέουν και αναπαράγουν. Θέλω συνεπώς με την δήλωσή μου αυτή να διαβεβαιώσω όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους πως τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η κάθετη, έμπρακτη και πολεμική αντίθεσή μου προς την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό ήταν και θα είναι η πολιτική μου πυξίδα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως από τα φοιτητικά μου ακόμη χρόνια υπηρέτησα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και αυτό έχω σκοπό να κάνω και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για Δημοκρατία, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας και οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ξεπλύματος των εγκλημάτων του ναζισμού.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως μέσα από τις γραμμές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μου, είμαι και σκοπεύω να είμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, δυναμικά παρών στην υπηρέτηση των αρχών και αξιών του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για μια ουσιαστικότερη και βαθύτερη δημοκρατία και στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Πηγή: ThePressProject

Copyright © 2021 Rewindmag.gr