Connect with us

Ελλάδα

Αρνητές της απογραφής 2021

Published

on

Εκτός από τους αρνητές του κορωνοϊού, τους αρνητές της μάσκας και τους αρνητές του εμβολίου, αποκτήσαμε και αρνητές της απογραφής πληθυσμού.

Μολονότι οι υπεύθυνοι, με πρώτο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιο Θανόπουλο, διαβεβαιώνουν ότι στην απογραφή δεν ζητείται κανένα στοιχείο σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση των πολιτών, οι θεωρίες συνωμοσίας για τα υποτιθέμενα «δεινά» που κρύβονται πίσω από την καταμέτρηση των Ελλήνων, προκαλούν αναστάτωση σε μια κατά τα άλλα τυπική διαδικασία.

Σχετικά με την απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ έχει εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

«Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη Χώρα, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου 2021. Μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του. Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17). Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.»

Copyright © 2021 Rewindmag.gr