Connect with us

Υγεία

Σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης

Published

on

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα 25 Φεβρουαρίου, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Tο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης είχε προσωρινά μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά και επανήλθε στην πλήρη λειτουργία των εφημεριών του, με απόλυτη συνέπεια ως προς το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Η Αντιπολίτευση είχε πολλές φορές δηλώσει ότι με την μετατροπή του Παίδων σε εμβολιαστικό κέντρο, ουσιαστικά το Παιδιατρικό νοσοκομείo περνάει σε μία άλλη εποχή, και δεν θα αργήσει να υποβαθμιστεί, ή να κλείσει.

Aπαντώντας προ ολίγων ημερών σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με την αναστολή των εφημεριών του Νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι 6 εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός.

Ο υπουργός ανέφερε τότε πως «η λύση της αναστολής των εφημεριών του «Παίδων Πεντέλης» επιλέχθηκε για συγκεκριμένο διάστημα και δεν ξεκίνησε για να παραταθεί ή οτιδήποτε άλλο». Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει, «για τον εμβολιασμό των παιδιών, υπήρχε μια μεγαλύτερη ευαισθησία και θέλαμε η στελέχωση των εμβολιαστικών γραμμών να είναι η κατάλληλη με παιδιάτρους κάτι που δεν είχαν τα υπάρχουσα Μέγα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούσαν για τους ενήλικες».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η επιλογή του «Παίδων Πεντέλης» έγινε καθώς υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεάζονταν οι νοσηλείες, καθώς και ότι οι εφημερίες του μπορούσαν να καλυφθούν από τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που έτσι και αλλιώς εφημερεύουν παράλληλα όταν εφημερεύει το «Παίδων Πεντέλης».

Copyright © 2021 Rewindmag.gr