Connect with us

REWIND

Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε την πώληση της ΔΕΗ – Σήμερα το αρνείται κι αυτό

Published

on

Στη σημερινή εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο για τον προϋπολογισμό του 2018 που είχε εγγραφεί κονδύλι για την πώληση της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα είπε: “Δέχομαι πολλά μηνύματα για αυτό που σας είπα για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει ένα μέρος της ΔΕΗ…  Διαβάζω ότι στον προϋπολογισμό του 2018 είχε εγγραφεί κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για την πώληση του 17% της ΔΕΗ που είχε περάσει υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ” και ” Όταν κάποιος εγγραφεί στον προϋπολογισμό του κράτους έναν κωδικό με ένα προσδωκόμενο έσοδο από μια διαδικασία πώλησης ενός κομματιού της Δημόσιας Επιχείρισης Ηλεκτρικής Ενέργειας, τότε στα πλάνα του είναι να πάρει αυτά τα 100 εκατ.”

Μόλις 100 εκατ. ευρώ είχε αποτιμηθεί το 17% της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον προϋπολογισμό του 2018 που είχε παρουσιάσει ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμη να πουλήσει το μερίδιο του ΤΑΙΠΕΔ με αξία εταιρείας μικρότερη από τα 600 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός του 2018 παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017 και προέβλεπε την πώληση του 17% του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στην διάρκεια της επόμενης χρονιάς (2018). Σήμερα, το 17% της Εταιρείας αποτιμάται με αξία 3,5 φορές μεγαλύτερη.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr