Connect with us

REWIND

ΝΔ για Δημάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται έναν δραπέτη με καταδίκες 44 ετών

Published

on

Γνωστός με το προσωνύμιο “ο ληστής με το καλάσνικοφ“, ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Για να μπορέσει να ξεκινήσει τη φοίτησή του, μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας στον Κορυδαλλό.

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης παραβίασε το ειδικό βραχιολάκι, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 εντός οικίας σε περιοχή του Πειραιά, ο 43χρονος ημεδαπός δραπέτης φυλακών, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη 17 Μαρτίου είχε αποδράσει παραβιάζοντας τη συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι).

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και 32χρονη αλλοδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, ενώ κατά τις έρευνες στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, κοπίδι, μαχαίρι, ενδύματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

 Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε. Με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και –φυσικά- δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα  σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr