Connect with us

Πολιτική

ΝΔ: Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας»

Published

on

Με επιτυχία και ιδιαίτερη μαζικότητα από στελέχη και μέλη του κόμματος πραγματοποιήθηκε άλλη μια ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στη συζήτηση την οποία συντόνιζε ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης συμμετείχαν η γιατρός Ελένη Επισκόπου,  η Νοσηλεύτρια Χρυσούλα Στούκα, η CEO της Hemoglobe Hellas και Συντονίστρια Τομέα Διαβήτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων Αναστασία Ντέντε,  και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρος Αβραμάκος και η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Παπάγου- Χολαργού Κωνσταντίνα Νικολοπούλου-Καλλιοντζή.

Εισαγωγική τοποθέτηση για το θέμα της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κύριε Υπουργέ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία, άλλη μια αποδοχή σε μια ακόμη μία πρόσκληση μας. Βλέποντας τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να δίνει και να κερδίζει μάχες, μαζί με ένα πολύ δυνατό επιτελείο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βεβαιώνεται αυτό που πιστεύω από την πρώτη στιγμή, απ’ όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο, ότι άνθρωποι μάχιμοι στη ζωή και την δουλειά τους όπως ο Θάνος Πλεύρης, τον οποίο γνώρισα στα δικαστήρια και είδα ότι μπορεί ο ίδιος να κερδίσει στη ζωή του και στη δουλειά του, μπορούν να διαπρέψουν στην συνέχεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες.

Δε θα μπορούσα να μην ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην ΔΕΕΠ αλλά και στην τοπική οργάνωση για την σημερινή εικόνα. Η εικόνα ενός εξωτερικού χώρου, σε μια απίστευτα όμορφη γειτονιά, είναι μια εικόνα αισιοδοξίας και δύναμης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη μας στον Βόρειο Τομέα, στην τοπική μας οργάνωση εδώ, για την άψογη διοργάνωση, την κινητοποίηση, αλλά και το γεγονός ότι αποδεικνύουν ότι είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, δίπλα στην κοινωνία.

Η εικόνα αυτή, κύριες και κύριοι Βουλευτές Βορείου Τομέα, αξιότιμα στελέχη, κύριοι Γενικοί Γραμματείς, κύριε Γραμματέα Οργανωτικού, γραμματείς του κόμματος, πρόεδρε της Νεολαίας, είναι και η καλύτερη απάντηση. Άτυπα, επειδή κάποιοι το επέλεξαν, από την πρώτη στιγμή που έγινε Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κάποιοι επέλεξαν να ξεκινήσει όχι μια προεκλογική περίοδος, -γιατί οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας όπως είπε και ο Πρωθυπουργός-, έχει ξεκινήσει μια περίοδος που αυτοί θέλουν, μια περίοδος αντιπαράθεσης με πολύ τοξικά στοιχεία.

Μέσα σε δύο εβδομάδες μόνο αναφέρουμε τα παραδείγματα, έχουν προσπαθήσει να εργαλειοποιήσουν μια δικαστική απόφαση, η οποία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται στις δικές τους νομοθετικές παρεμβάσεις, ουσιαστικά ζητώντας τι; Να παρέμβει κάποιος στην Δικαιοσύνη; Όπως μπορεί να πιστεύουν αυτοί στην δική τους κοσμοθεωρία.

Έχουν κάνει προσωπικές επιθέσεις σε περισσότερους από έναν ή μία Υπουργούς της Κυβέρνησής μας, με τον πιο χυδαίο τρόπο, έχουν κάνει προσωπικές επιθέσεις μέσα από δικά τους Μέσα σε στελέχη μας, έχουν βαφτίσει τα τελευταία χρόνια μια πανδημία, ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο σε «πανδημία Μητσοτάκη», μια παγκόσμια πληθωριστική κρίση σε «ακρίβεια Μητσοτάκη» και συνεχώς προσπαθούν και επιδίδονται σε αυτήν την πρακτική.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, το έκαναν και πριν από λίγα χρόνια: είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα, δεν υπάρχει τίποτα να δείξουν από την πολιτική που εφάρμοσαν και εάν το 2010, το 2011, το 2012 μέχρι και το 2015 που είχαμε την ατυχία ως χώρα να έρθουν στην εξουσία μπορούσαν να προβάλουν στο μέλλον μια προοπτική, αυτήν τη φορά δε μπορούν να κάνουν ούτε αυτό.

Δε μπορούν να κάνουν ούτε αυτό γιατί πολύ απλά κυβέρνησαν και όλα αυτά αποδείχθηκαν ψευδή. Τίποτα από αυτά που έλεγαν δε μπόρεσαν να τα κάνουν στην πράξη. Για αυτό λοιπόν αυτή τη φορά νομίζω ότι αυτή η μάχη, αυτή η προσπάθεια θα είναι ακόμη πιο οξεία. Γιατί αυτή τη φορά θα είναι η μόνη τους προσπάθεια, ο μόνος τρόπος να πυρπολήσουν το πολιτικό σκηνικό, να μη μπορέσουν να ακουστούν όλα αυτά που έχει κάνει η Κυβέρνηση.

Εμάς λοιπόν η απάντησή μας είναι αυτή η εικόνα: αυτό το Αμφιθέατρο, αυτός ο κόσμος, αυτή είναι η απάντηση στο μίσος, στην τοξικότητα, στη λάσπη και στα ψέματα. Είναι τα γεμάτα αμφιθέατρα, οι γεμάτες πλατείες, όπως πολύ σωστά είπε ο Δήμαρχος, τον οποίο ευχαριστούμε προσωπικά για την σημερινή φιλοξενία.

Η απάντηση είναι τα επιχειρήματα, οι αριθμοί, οι πολιτικές, ο αγώνας, ο πραγματικός αγώνας, όχι αυτός που νομίζουν εκείνοι τόσα χρόνια ότι δίνουν. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις αυτοί φοβούνται. Γιατί μέσα απ’ αυτές τις συζητήσεις, προκύπτει η αλήθεια. Και όσο κι αν θα προσπαθήσουν να μη γίνονται, εμείς θα τις κάνουμε.

Και θα τις κάνουμε με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή και ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα, χωρίς να φοβόμαστε. Σήμερα, έχουν έρθει ήδη και μου έχουν μιλήσει, άνθρωποι που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή της υγείας, πέραν του Υπουργού και του πολιτικού προσωπικού, βλέπω εδώ Διοικητές, Υποδιοικητές, γιατρούς, νοσηλευτές, το σύνολο δηλαδή των ανθρώπων που καθημερινά κάνουν πολύ περισσότερα από τα καθήκοντά τους για την δημόσια Υγεία και ευρύτερα τον χώρο της Υγείας.

Και θέλω εδώ κλείνοντας, γιατί έχουμε εδώ να μας μιλήσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο αλλά και πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θα πουν τους προβληματισμούς τους, ενώ μέσα απ’ τη συζήτηση θα φανεί και το κυβερνητικό έργο και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη επιλογή για τον τόπο μας.

Θέλω να πω εκ μέρους όλων ημών από τη Νέα Δημοκρατία ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, για τον ανιδιοτελή αγώνα που δίνει καθημερινά. Εμείς, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, με πρώτο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για όλους τους Έλληνες.

Και να είστε σίγουροι ότι η επόμενη μάχη που θα έρθει θα κερδηθεί για τις επόμενες γενιές».

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Με κεντρικό γνώμονα ότι στο επίκεντρο βρίσκεται ο πολίτης προωθούμε μια σειρά από παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ακολουθώντας τη στόχευση ότι δεν αρκεί να θεραπεύουμε την ασθένεια, αλλά να διατηρούμε τον πολίτη υγιή δίνουμε έμφαση στο σκέλος της πρόληψης.

Οι δομές υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιούν τις ανάγκες του. Βασική λοιπόν ανάγκη όχι απλά να θεραπεύσουμε την ασθένεια του αλλά να τον κρατήσουμε υγιή. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν την υγεία ολιστικά. Οι παρεμβάσεις μας γίνονται σε δύο επίπεδα, στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στην ΠΦΥ με τον νόμο Γιατρός για όλους πέρα από την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας διασφαλίζουμε για τους πολίτες δωρεάν γιατρό επιλογής τους που θα τους συμβουλεύει και θα τους κατευθύνει στο Σύστημα Υγείας. Ο γιατρός θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ και ο πολίτης θα έχει έναν σύμβουλο υγείας που θα τους συνταγογραφεί φάρμακα και εξετάσεις, θα τον συμβουλεύει, θα τον στέλνει σε ειδικούς γιατρούς και στα νοσοκομεία, θα συμπληρώνει τον φάκελο υγείας του και θα τον ενημερώνει για την πρόληψη. Ο πολίτης λοιπόν δεν θα κινείται μόνος του στο σύστημα υγείας, αλλά θα έχει πλήρη καθοδήγηση.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε διασφαλίσει πόρους για σειρά προληπτικών εξετάσεων, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τον καρκίνο του μαστού και συνεχίζουμε με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέως εντέρου, του ελέγχου της καρδιάς. Το πρόγραμμα «Δοξιάδης» περιλαμβάνει και έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας. Τα προγράμματα αυτά θα ενισχυθούν και με δικούς μας πόρους και πλέον η χώρα για πρώτη φορά επικεντρώνεται στην πρόληψη.

Παράλληλα προβαίνουμε σε κτηριακή αναβάθμιση και βελτίωση του εξοπλισμού σε 160 περίπου κέντρα Υγείας.

Αυτονόητο είναι ότι η προσοχή μας είναι και στην αναβάθμιση του ΕΣΥ. Εκτός λοιπόν από τα 250 εκ για τα Κέντρα Υγείας, εξασφαλίσαμε και 350 εκ για τα Νοσοκομεία μας. Η αναβάθμιση τους κτηριακά και σε εξοπλισμό έχει ξεκινήσει και σε αυτό το σκέλος αναβαθμίζονται και οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Τα δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι προφανώς μόνο υποδομές, αλλά και οι γυναίκες και άνδρες που το στελεχώνουν. Για αυτό το λόγο μόνο για το 2022 έχουμε προκηρύξεις 700 γιατρών, 4000 νοσηλευτών και 910 λοιπού προσωπικού που θα καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ με μόνιμες θέσεις, ενώ με τα κίνητρα και την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων φιλοδοξούμε το ΕΣΥ να γίνει πιο ελκυστικό στους νέους γιατρούς.

Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί και η ψηφιοποίηση του Συστήματος Υγείας. Ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, η ψηφιακή διασύνδεση των νοσοκομείων και η ψηφιοποίηση των αρχείων περνούν το ΕΣΥ σε μια νέα εποχή που διευκολύνει τους εργαζομένους και τους πολίτες. Η τηλειατρική και η χρήση των νέων τεχνολογιών, ανοίγει το δρόμο για την διασφάλιση ποιοτικής παρεχόμενης υπηρεσίας και στο πιο ακριτικό νησί μας.

Η κατάσταση στη δημόσια υγεία δεν πρέπει ούτε να ωραιοποιείται ούτε να δραματοποιείται. Μετά από δεκαετή οικονομική κρίση το ΕΣΥ κλήθηκε πιο αδύναμο από ποτέ να διαχειριστεί την χειρότερη υγειονομική κρίση και τα κατάφερε, παρά τις προβλέψεις κάποιων για κατάρρευση. Πλέον ήλθε η ώρα των βασικών μεταρρυθμίσεων. Με ακλόνητη πολιτική βούληση να υπάρξει επιτέλους οργανωμένη πρωτοβάθμια και να ενισχυθεί το ΕΣΥ, αλλά και με το 1,5 δις πόρους που διασφάλισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ΕΣΥ είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ήδη ξεκίνησαν».

Στην εκδήλωση της ΝΔ το παρών έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ΝΔ Νίκος Λυσιγάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, ο Γραμματέας Ατόμων με αναπηρία ΝΔ Κώστας Λολίτσας, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ Κώστας Μαμουλής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκης Μπάφας, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου, ο Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα Θεόδωρος Κόλλιας, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Πολιτευτής Φώτης Καρύδας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων της Αττικής.

 

 

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr