Connect with us

Πολιτική

Ανοιχτή εκδήλωση της ΝΔ – «Καρκίνος του μαστού: προλαμβάνω και συνεχίΖΩ» (Εικόνες)

Published

on

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ενημέρωση και την αξία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αλλά και την ανάδειξη της δράσης της Κυβέρνησης πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία με τη συνδιοργάνωση των Γραμματειών Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Ατόμων με Αναπηρία και της ΟΝΝΕΔ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, όπου πλήθος μελών και στελεχών της ΝΔ έδωσαν το παρών, με κεντρική ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ για τις εμπειρίες τους στη δική τους μάχη κατά του καρκίνου του μαστού μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου «Μαζί για τη ζωή» και μέλος της ΠΕ ΝΔ Σάσα Πατεράκη και το μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Δέσποινα Γεωργοπούλου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία Κώστας Λολίτσας καθώς και η αν. Υπ. Εθελοντισμού ΟΝΝΕΔ Τίνα Μαρίνου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τη συνεχή δραστηριοποίηση και τόνισε το ρόλο των κομμάτων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην πρόληψη και επαγρύπνηση γύρω από τον καρκίνο.

Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Υγείας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εφαρμόζουμε μια πολιτική πρόληψης, η οποία επιχειρεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο «χαμηλότερο κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο-χειρότερη υγεία-ακόμη λιγότερες ευκαιρίες βελτίωσης του κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου-ακόμα χειρότερη υγεία» και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και άμεσα, στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. Μέχρι σήμερα, στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 463 Δημόσιες και Ιδιωτικές Δομές σε όλη τη χώρα ενώ έχουν εκτελεστεί πάνω από 30.000 παραπεμπτικά».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε: «Είναι μία πολύ ξεχωριστή πρωτοβουλία αυτή που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση, με τη σύμπραξη δύο Υπουργείων και τη συνεργασία πολλών οργανώσεων από την κοινωνία των πολιτών. Είναι από αυτές τις πρωτοβουλίες, που όπως κάθε πρωτοβουλία που αναφέρεται στην δημόσια υγεία, ξεπερνά πολιτικά κόμματα, διαχωρισμούς, ταμπέλες ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά, και έχει πάρα πολλά μηνύματα που μπορούμε να εκπέμψουμε. Το κυριότερο είναι η πρόληψη. Είναι μία λέξη που την ακούμε σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όμως η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έγιναν πράξη τόσο πολύ, τόσο συντονισμένα, τόσο στοχευμένα από το ελληνικό κράτος.

Ήταν αν θέλετε και μία «ευχή» η οποία κάναμε. Και μακάρι να μπορούσαμε να προλάβουμε πράγματα και καταστάσεις και πολύ περισσότερο τον καρκίνο. Σκεφτείτε ότι πριν από κάποια χρόνια και για πάρα πολλά χρόνια, δεν τολμούσαμε καν να πούμε την λέξη. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο με θάρρος, να τον «κοιτάξουμε στα μάτια», αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε και να νομοθετήσουμε ουσιαστική πρόληψη; Αυτό που θυμάμαι από την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Φώφη Γεννηματά και αυτό που είχαν αναφέρει και οι αρμόδιοι Υπουργοί είναι ότι το κράτος πλέον πηγαίνει στους πολίτες, τους καλεί να ενημερωθούν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ειδικά σε αυτές τις εκδηλώσεις που αναφέρονται σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία των πολιτών, τη δημόσια υγεία, νιώθω πάρα πολύ υπερήφανος που ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και πολύ περισσότερο επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί έχει καταφέρει να δώσει στις λέξεις και στις έννοιες το αληθινό τους νόημα. Πολλοί διεκδίκησαν τον τίτλο του προοδευτικού, αλλά εμείς έχουμε καταφέρει με τόσες πρωτοβουλίες να δείξουμε στην πραγματικότητα ποιος είναι προοδευτικός. Κοινωνική πολιτική δεν είναι το να διχάζεις, ούτε το να λες ωραία λόγια. Αληθινή κοινωνική πολιτική είναι με θάρρος, ετοιμότητα και σχέδιο, να νομοθετείς και να εφαρμόζεις. Κλείνω με αυτό γιατί σήμερα, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του προγράμματος, δεν μιλάμε απλά για κάτι που ψηφίστηκε, μιλάμε για κάτι που εφαρμόστηκε. Αυτό δεν είναι για λίγους, είναι για όλους τους πολίτες. Θα πω το εξής: Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σίγουρα τον στόχο της ενημέρωσης και της γνώσης. Πριν από όλα να ενημερωθούν τα στελέχη μας και εκείνα με την σειρά τους, τους πολίτες για το τι κάνει η Κυβέρνηση. Όμως κάθε συζήτηση όπως η σημερινή -και θα πω και πάλι μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την διοργάνωση, και να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για την φιλοξενία, όλα μας τα στελέχη που έδωσαν το παρών την Υπουργό, τους βουλευτές, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, τα μέλη του Διαγραμματειακού, τους συντονιστές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, της νεολαίας μας και τα μέλη του κόμματός μας από την Γλυφάδα και όλο τον Νότιο Τομέα- έχουν και τον χαρακτήρα της ευαισθητοποίησης. Φεύγοντας από εδώ έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε όλες και όλοι, όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για το πρόγραμμα αυτό, για την αξία του, χωρίς να περιμένουμε να γίνει κάτι την τελευταία στιγμή. Είμαι βέβαιος ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες, με τέτοιους ανθρώπους και με την αποτελεσματικότητα του Πρωθυπουργού, των στελεχών της Κυβέρνησης, αλλά και την εγρήγορση των στελεχών μας, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε κι αυτήν την πολύ μεγάλη, δύσκολη μάχη κατά του καρκίνου».

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου μίλησε για τη συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών στον κοινό αγώνα ενάντια στον καρκίνο. Πολλοί σύλλογοι και φορείς μαζί με την πολιτεία δρουν και συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, των φροντιστών, αλλά και των επιζησάντων. «Σύλλογοι μεγάλοι και μικροί βάζουν το λιθαράκι τους και επιτρέψτε μου να πω πως κανείς δεν είναι μικρός σε έναν τέτοιο αγώνα και κανείς δεν περισσεύει».

Ο Γραμματέας ΑμεΑ Κώστας Λολίτσας δήλωσε πως «Όπως όλες οι μορφές καρκίνου, ο καρκίνος του μαστού παίρνει ποσοστό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ συνήθως με διετή επαναξιολόγηση. Είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το γεγονός πως στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι επαναξιολογήσεις μειώνουν το ποσοστό, μέχρι τον μηδενισμό του».

Η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου ανέφερε: «Μία νόσο που συνήθως μέχρι πρόσφατα τρόμαζε, προκαλούσε άγχος, θλίψη, αγωνία και αβεβαιότητα, ειδικά σε εμάς τις γυναίκες, ξέρουμε πια ότι είναι κυρίως στο δικό μας χέρι να τη νικήσουμε. Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης σε συνδυασμό με τον επιμελή και τακτικό προληπτικό έλεγχο αφήνουν μικρά περιθώρια να συμβεί το απευκταίο. Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος ζωής μας. Όμως το βασικό που κρατάμε και γι’ αυτό συναντηθήκαμε σε αυτή την εκδήλωση, με ελπίδα και αισιοδοξία στην καρδιά μας, είναι ότι προλαμβάνοντας μπορούμε να συνεχίζουμε. Και το προλαμβάνω και συνεχίζω έχει λογικό και επιστημονικό υπόβαθρο, δεν έχει ερωτηματικό στο τέλος, δεν είναι απλά μία ευχή ή μία αβέβαιη προσδοκία. Είναι πραγματικότητα. Σημαντικό ότι πλέον το ενδεικνυόμενο χρονικό όριο έναρξης των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού μετατοπίζεται προς τα πίσω. Άρα τα νέα κορίτσια οφείλουν από νωρίς να ξεκινούν τις εξετάσεις τους και να είναι σωστά ενημερωμένα. Και κάτι ακόμα. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Δεν έχει φύλο ο αγώνας για την αντιμετώπισή του και αυτό ας μην το ξεχνάμε. Τέλος ας ευχηθούμε, ας προσευχηθούμε για το πω πιο σωστά, ότι δεν αργεί η ημέρα που ο μόνος δρόμος στη μάχη με τον καρκίνο θα είναι αυτός της ανώδυνης και ταχείας νίκης μας».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Είναι αφιερωμένη σε  όλες εκείνες τις γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν στην αναμέτρησή τους με την ασθένεια του καρκίνου και είναι πραγματικές ηρωίδες. Είναι αφιερωμένη στον αγώνα που γίνεται για τη βελτίωση ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο του μαστού. Χτίζοντας πάνω στο έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον περασμένο Ιούνιο κήρυξε την έναρξη του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», που θα παράσχει προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών, ως ΟΝΝΕΔ δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη νόσο».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Χάρης Θεοχάρης (και Γραμματέας προγράμματος ΝΔ) , Άννα Καραμανλή, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος, ο αν. Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπουτσής, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτος Μπαντής, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Δήμου Γλυφάδας Δημήτρης Νιτσιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Γλυφάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Παιδείας Δήμου Γλυφάδας Ελένη Καράχου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λεβετσοβίτης και ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος ΑΜΕΑ του Δήμου Γλυφάδας Στέλιος Κουρουπάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρυάλης Γιώργος Σαλαμπάσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ε.Κ.Ο. Ανδρέας Χατζηανδρέου, ο Τομεάρχης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΝΔ Αναστάσιος Κορίλλης, η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, η Τομεάρχης Αθλητισμού ΝΔ Ντόρα Πάλλη, η π. Γενική Γραμματέας Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Μαγγανά, Μάρθα Σαμαρά, Ρένα Πιερρακάκου, Βασίλης Κατσαρός, Δανάη Πρόκοβα, Κωνσταντίνα Κόλλια, Κατερίνα Καραβιώτη, Δημήτρης Γκουλής καθώς και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr