Connect with us

Διεθνή

Πολωνία: Η ΕΕ στηρίζει περισσότερο την Τουρκία στο μεταναστευτικό απ’ ό,τι τα μέλη της

Published

on

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει περισσότερη υποστήριξη σε χώρες εκτός του μπλοκ, όπως η Τουρκία, για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό από ό,τι δίνει στα δικά της μέλη, δήλωσε την Παρασκευή ο Πολωνός πρόεδρος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ξόδεψαν δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν την Τουρκία όταν δέχθηκε ένα εκατομμύριο Σύρους μετανάστες, αλλά δεν ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν την Πολωνία, η οποία δέχθηκε εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο για «ασφαλή σύνορα» που θα προβλέπει τη μεταρρύθμιση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex και περισσότερα κεφάλαια για τις χώρες που εξασφαλίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Η πολωνική κυβέρνηση αντιδρά στη συμφωνία της ΕΕ για τη μετανάστευση λέγοντας ότι θα εξαναγκαστεί είτε να δεχθεί και άλλους μετανάστες επιπλέον των 1,5-2 εκατομμυρίων προσφύγων που υπολογίζει πως έχει δεχθεί από την Ουκρανία, είτε να πληρώσει άλλες χώρες οι οποίες θα τους δεχθούν.

Η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον δήλωσε χθες, Πέμπτη, στον ιδιωτικό πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό TVN24 πως χώρες όπως η Πολωνία, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις, δεν θα υποχρεωθούν να δεχθούν πρόσθετους μετανάστες βάσει της συμφωνίας και δεν θα πρέπει να καταβάλουν πληρωμές σε άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: liberal.gr 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr