Connect with us

Διεθνή

Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού

Published

on

Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHF). Εμπνευστές της ιδέας για μία πανευρωπαϊκή συνεργασία είναι Έλληνες ομογενείς με γνώση των θεμάτων που απασχολούν τον απόδημο ελληνισμό, μέσα από πολυετή εμπειρία που αποκόμισαν από εθελοντική ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού, είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣ του, “σκοποί του EHF είναι η διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η διαφύλαξη και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για την Ελληνική ομογένεια αλλά και για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, η υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων σε συνεργασία με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Στόχος του EHF είναι όχι απλά να βοηθήσει στην επιβίωση των Ελληνικών θεσμών, αλλά κυρίως η επανεκκίνηση και τόνωση του σπουδαίου ρόλου, που παραδοσιακά έχουν οι θεσμοί αυτοί, για τους Έλληνες του εξωτερικού”.

Στην ανακοίνωση, επίσης,  αναφέρεται: “Το όραμα μας είναι, ενωμένοι, να καταφέρουμε τα μέγιστα στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής, προς όφελος της Ελληνικής ομογένειας της Ευρώπης. Με τη διοργάνωση, μεταξύ άλλων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διεξαγωγή θεματικών ημερίδων και συμποσίων με επίκεντρο την Ελληνική διασπορά, αλλά και με την εξεύρεση πόρων για την παροχή βοήθειας των Ελληνικών θεσμών της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και θα συσφίξει ουσιαστικά τις σχέσεις τους, στα πλαίσια μιας ενωμένης πολιτιστικά Ευρώπης. Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των σκοπών του ιδρύματος αποτελεί η συμβουλευτική επιτροπή του EHF, η οποία απαρτίζεται από προσωπικότητες βραβευμένες, με σπουδαίο και αναγνωρισμένο έργο, το οποίο έχει ταξιδέψει το Ελληνικό στοιχείο , σε κάθε γωνιά του πολιτισμένου κόσμου.
Μία προσπάθεια Ελλήνων ομογενών για τους Έλληνες ομογενείς”.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr