Connect with us

Διεθνή

Αναχώρησε το ελληνικό C-130 ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα- Θα προσγειωθεί στην Αίγυπτο

Published

on

Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 9.30 πμ θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την χώρα μας είναι σημαντικό και κορυφαία προτεραιότητα η προστασία των αμάχων και η διάνοιξη διαδρόμων αλληλεγγύης για την μεταφορά ωφέλιμης και αποτελεσματικής βοήθειας στους αμάχους.

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ σημαντικό διεθνές κεφάλαιο. Έχει κερδηθεί με τη συνεπή, ειλικρινή, ακέραιη στάση την οποία έχουμε τηρήσει τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτόν το λόγο μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όχι μόνο των περιφερειακών κρατών αλλά και όλων των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Η στάση μας και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή είναι στάση αρχής. Εμείς είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και σε οποιονδήποτε αναθεωρητισμό. Άρα, είμαι πάρα πολύ σαφής ότι θα παραμείνουμε υπέρμαχοι του Διεθνούς Δικαίου, των αξιών της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού» κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών, έχει δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr