Connect with us

Διεθνή

Γάζα: Χτυπήθηκαν 450 τοποθεσίες της Χαμάς και ένα προπύργιό της – Άνοιξαν διάδρομο για τους αμάχους οι Ισραηλινοί

Published

on

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τα ξημερώματα της Δευτέρας τη Γάζα με “σημαντικά” πλήγματα και στρατιώτες να μάχονται εναντίον των δυνάμεων της Χαμάς στην πολιορκημένη περιοχή, αγνοώντας τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός που απηύθυναν οι οργανώσεις βοήθειας του ΟΗΕ, οι οποίες καταδίκασαν την αύξηση των θανάτων αμάχων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι τα χερσαία στρατεύματα κατέλαβαν ένα προπύργιο της Χαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και περίπου 450 τοποθεσίες που ανήκουν στην ομάδα χτυπήθηκαν, καθώς η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Σύμφωνα με τους IDF, χτυπήθηκαν θέσεις παρατήρησης, σημεία εκπαίδευσης και υπόγειες σήραγγες. Υποστηρίζουν ακόμα ότι αρκετά στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν.

Σε άλλες μάχες στο έδαφος, τα στρατεύματα σκότωσαν αρκετούς διοικητές της Χαμάς, λέει ο Ισραηλινός Στρατός. “Μια αεροπορική επιδρομή σκότωσε τον Τζαμάλ Μούσα, τον επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της Χαμάς”, λένε οι IDF σημειώνοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε επίσης πλήγματα εναντίον τοποθεσιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης και πρόσθετων θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων πυραύλων και σημείων παρατήρησης.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα δεν μπορούν να επαληθευτούν, ενώ δεν έγινε διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, η οποία διοικείται από τη Χαμάς, αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.770 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα και την εντεινόμενη χερσαία εκστρατεία από την έναρξη του πολέμου.

Ισραηλινά στρατεύματα και μαχητές της Χαμάς ενεπλάκησαν και σε μάχες από σπίτι σε σπίτι στην πυκνοκατοικημένη Γάζα, όπου ο πόλεμος έχει οδηγήσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να καταφύγουν σε άλλα μέρη της επικράτειας σε μια απελπισμένη αναζήτηση προστασίας.

Χτυπάμε τη Χαμάς και προχωράμε από οχυρό σε οχυρό, σύμφωνα με το σχέδιό μας, σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουμε τη Χαμάς“, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους. “Έχουμε στρατεύματα στο έδαφος – πεζικό, τεθωρακισμένα, μηχανικούς μάχης. Χτυπούν και κατευθύνουν επίσης πυρά από τον αέρα“, είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο δίκτυο “υπόγειων υποδομών” των σηράγγων της Χαμάς.

Γάζα: Χτυπήθηκαν 450 τοποθεσίες της Χαμάς και ένα προπύργιό της – Άνοιξαν διάδρομο για τους αμάχους οι Ισραηλινοί

Ο ισραηλινός στρατός ανοίγει ξανά διάδρομο για τους αμάχους στα βόρεια της Λωρίδας ώστε να αναχωρήσουν μεταξύ 10:00 π.μ. και 2:00 μ.μ. προς το νότο σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr