Connect with us

Διεθνή

Διόδους διαφυγής των αμάχων από τη Γάζα «άνοιξε» για λίγες ώρες το Ισραήλ

Published

on

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι σήμερα παράθυρο ευκαιρίας στους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να διαφύγουν προς το νότο του παραλιακού αυτού θύλακα.

Ο διάδρομος διαφυγής πρόκειται να παραμείνει ανοικτός από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού στα αραβικά από την πλατφόρμα X. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα χάρτη με τις καθορισμένες οδούς διαφυγής.

Επιπλέον όλοι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην ακτή λόγω των συνεχιζόμενων μαχών μπορούν να χρησιμοποιούν από τις 10 π.μ. ως της 4 μ.μ. την κύρια οδό Σαλάχ αλ-Ντιν, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Από εκεί, μπορούν να φθάσουν στην περιοχή νότια του Ουάντι Γάζα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης δύο συνοικίες της πόλης της Γάζας στις οποίες θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση των μαχών από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ.. Η παύση αυτή γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να διαφύγουν προς νότο, όπως είπε ο ίδιος.

Όλοι οι άμαχοι, που εμποδίζονται από μαχητές της Χαμάς να διαφύγουν, μπορούν να έρχονται σε επαφή με την ισραηλινό στρατό τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Εδώ και εβδομάδες το Ισραήλ καλεί τον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γάζας, περιλαμβανομένης της Πόλης της Γάζας, να μετακινηθεί προς νότο για την ασφάλειά του.

Ωστόσο έχουν πραγματοποιηθεί ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. Ο στρατός υποστηρίζει πως στοχοθετήθηκαν αποκλειστικά μέλη της Χαμάς.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία δεν μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Στη Μέση Ανατολή σήμερα ο Γάλλος υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί μεταβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα και με θέματα περιφερειακής ασφάλειας έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όπως έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο ίδιος ο υπουργός.

“Αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Αίγυπτο και θα συνεχιστεί με την περιοχή του Κόλπου. Θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στο Ισραήλ–η πρώτη φορά που Γάλλος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται τη χώρα μετά το 2000”, έγραψε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr