Connect with us

Ελλάδα

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις χρηματοδότησης για το Φράγμα Πλατύ στην Κρήτη

Published

on

Το Φράγμα Πλατύ θα εξασφαλίσει την ύδρευση του Ρεθύμνου και την άρδευση 45.000 στρεμμάτων στη Μεσσαρά Ηρακλείου, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή υπογραφής των Συμβάσεων Χρηματοδότησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Πλατύ Ρεθύμνου και την επέκταση του Αρδευτικού Δικτύου Μεσσαράς στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου, τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Κυριάκο Κακουρή και τον Υποδιοικητή της CEB Tomáš Boček.

Παρόντες στην τελετή ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κώστας Μαγουλάς, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Υποστήριξης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Νικόλαος Σκουλάς και ο Δήμαρχος Αμαρίου Ρεθύμνου Παντελής Μουρτζανός.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι με την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης καθίσταται εφικτό να ξεκινήσει ένα νέο, εμβληματικό έργο στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται υποδομές που διαμορφώνουν μια ολόπλευρα πιο ισχυρή Ελλάδα.

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω των σύγχρονων και ανθεκτικών υποδομών που προωθεί, όπως αυτές που σήμερα υπογράφουμε, επιδιώκει δια της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του πρωτογενούς τομέα, απαντώντας δημιουργικά και στα ποικίλα προβλήματα που διογκώνει η εντεινόμενη κλιματική κρίση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε: «Το φράγμα στο Πλατύ αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο έργο για την Κρήτη και είναι πολύ σημαντικό ότι με τη σημερινή υπογραφή του δανείου εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσει. Είχαμε την ευκαιρία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των πολιτών που θα επωφεληθούν από το έργο, αλλά και με τους κατοίκους της περιοχής η οποία θα επηρεαστεί».

«Διαπιστώσαμε ωριμότητα και θετική διάθεση για λύσεις. Θα ανταποκριθούμε με το ίδιο πνεύμα. Ο στόχος μας, πάνω στον οποίο δουλεύουμε και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, είναι το έργο να εκτελεστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής όλων. Όχι μόνο όσων θα ωφελούνται από το έργο, αλλά και ολόκληρης της περιοχής στην οποία θα κατασκευαστεί το φράγμα», κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr