Connect with us

REWIND

Σαν σήμερα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015

Published

on

Η παράλογη και επικίνδυνη πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015, με αποκορύφωμα το αναίτιο και διχαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σε συνδυασμό με την περίφημη «κωλοτούμπα» που ακολούθησε της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης, έκανε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα να μυρίζει μπαρούτι.

Στις 14 Αυγούστου, μετά από ολονύχτια διαμάχη στην Βουλή και την επεισοδιακή αποχώρηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε το τρίτο μνημόνιο με την βοήθεια των κοινοβουλευτικών ομάδων (με μια αμφιλεγόμενη απόφαση να στηριχθεί το νέο πρόγραμμα) των ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις δεύτερες Εθνικές εκλογές μέσα στο 2015, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αναταραχές στο εσωτερικό του κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση με την στήριξη των ΑΝΕΛ. Η απόρριψη της πρότασης του κ. Μητσοτάκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού μετώπου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αποτελέσματος και παρέδωσε την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr