Connect with us

Υγεία

Οικονόμου: Περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής για έναρξη των μέτρων νωρίτερα

Published

on

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του CNN Greece ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για νέες παρεμβάσεις και τόνισε: “Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί. Σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα. Περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων, νωρίτερα. Των μέτρων αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί”.

«Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων» κορωνοϊού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έλευση της παραλλαγής Όμικρον μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα οι νέες μολύνσεις με Covid προσεγγίζουν τις 20.000 σε όλη την Ελλάδα.

«Χωρίς πανικό χρειάζεται εγρήγορση… η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί προσπάθεια απ’ όλους και χρειάζεται συνέπεια».

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών και πιο συγκεκριμένα τις ηλικίες 18-30, ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων και για το εάν υπάρχει κάποια παράμετρος που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει την τελευταία γραμμή άμυνας, έναντι του κορωνοϊού, ο κ. Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος: “Δεν υπάρχει κάποια εισήγηση ή κάποιος σχεδιασμός για να μην ανοίξουν τα σχολεία, εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, προχωρούμε με βάση αυτό. Με πολύ αυστηρό τέστινγκ και με εμπιστοσύνη στο πρωτόκολλο που μέχρι σήμερα είχαμε και μας έφερε μέχρι εδώ. Ο σχεδιασμός μας είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά”.

«Παρακολουθούμε τη δυναμική της εξάπλωσης των κρουσμάτων και σταθμίζουμε όλα τα δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ενδεδειγμένος» πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τις ημέρες των εορτών και να προσέχουν τα ηλικιωμένα άτομα του περιβάλλοντός τους. Συνιστά «μάσκες, απολύμανση, διενέργεια σελφ τεστ πριν και μετά τις συναναστροφές».

Για πιστοποιητικό εμβολιασμού απάντησε: “Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά στο πιστοποιητικό. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά εξέλιξης όσον αφορά την αναμνηστική δόση. Αν χρειαστεί αν αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας εδώ είμαστε”.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr