Connect with us

Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Στο 8,3 η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της Θεσσαλονίκης

Published

on

Στις 8,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Tσίπρα στη ΔΕΘ, στη δημοσκόπηση της Interview για το Politic.gr. 

Πιο συγκεκριμένα,  η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,3% , ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10,6% , το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 5,1%, το ΜέΡΑ25 3,6% και  ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία 1,7%, και οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,2%. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 7,4% του σώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε περισσότερο στη ΔΕΘ και υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός σχεδόν με διπλάσια διαφορά. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 47% έναντι  του Αλέξη Τσίπρα που εμφανίζεται στο 27%.

Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, με το 46,6% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για αυτόν  ενώ δεύτερος δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας (26,6%) και τρίτος ο Νίκος  Ανδρουλάκης (24,2%). Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (24%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (15%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (11,7%).

Στην  ερώτηση της δημοσκόπησης: «Αν είναι φίλος ο τουρκικός λαός ή εχθρός;», το 68% απαντά ότι ο τουρκικός λαός είναι φίλος, το 19% ότι είναι εχθρός ενώ το 13% δεν απαντά. Σε σχετική ερώτηση για την προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, και  το «Μητσοτάκης γιοκ» που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, η πλειοψηφία (43,3%) θεωρεί ότι όχι μόνο δε μπορεί να βλάψει την εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας, αλλά του κάνει και καλό.

ΠΗΓΗ: Politic.gr

Copyright © 2021 Rewindmag.gr