Connect with us

Πολιτική

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Μοναδικός στόχος του είναι να ξανακερδίσει τις εκλογές

Published

on

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την πολύκροτη δίκη για το Μάτι ενώ σχολίασε τις εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας και των ελληνοτουρκικών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η Ντ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν αντέχει να παραγραφεί η δίκη» για την τραγωδία στο Μάτι, επισημαίνοντας ότι ήταν αναγκαίο να προχωρήσουν οι κλητεύσεις για να μην γίνει παραγραφή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να νοικιαστεί μια αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η δίκη, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι γεμάτη μεγάλες αίθουσες. «Έχουμε πρόβλημα αιθουσών. Δεν το ανακαλύπτουμε σήμερα. Η λύση είναι η άμεση ενοικίαση», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πρόβλημα χωρητικότητας της αίθουσας.

«Έχουμε δώσει τα περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, η Ντ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «σε όλη την Ευρώπη έχουμε αποφασίσει ότι θα βοηθηθούν με επιδόματα αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν πάει καμία ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, σε ισοπεδωτικές λύσεις. Αυτό έχει αποφασιστεί.»

Συνέχισε: «Έχουμε δώσει τα περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».

Μοναδικός στόχος του Ερντογάν να ξανακερδίσει τις εκλογές
Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά η βουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι ο Ερντογάν έχει ένα και μοναδικό στόχο, το πώς θα ξανακερδίσει τις εκλογές «γιατί η Τουρκία δεν είναι μία κανονική δημοκρατία και αν χάσει τις εκλογές δεν θα πάει σπίτι του, θα πάει αλλού».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το αφήγημα ότι υπάρχει ένας διεθνής ιμπεριαλισμός, όπου η Τουρκία μάχεται υπέρ των συμφερόντων του Ισλάμ, όπου όλοι είναι κακοί, πουλάει και πουλάει στοχευμένα» είπε η Ντ. Μπακογιάννη αναφερόμενη σε ένα σημαντικό εθνικιστικό ακροατήριο στη γείτονα χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει η προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

Τόνισε, τέλος ότι η διπλωματική κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, η πολιτική διεθνοποίηση του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας, οι συμφωνίες και οι σχέσεις με τους συμμάχους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αθήνα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας.

ΠΗΓΗ: 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr