Connect with us

Διεθνή

Ζητά και τα ρέστα η Τουρκία: Επίθεση στον Νότη Μηταράκη για τους «γυμνούς μετανάστες» που έστειλαν στον Έβρο

Published

on

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και η Frontex θα πρέπει να λογοδοτήσουν, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.,

Αντί να απολογηθεί, ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα μετά την αποκάλυψη ότι Τούρκοι διακινητές εγκατέλειψαν γυμνούς 92 μετανάστες στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Άγκυρα περνά στην αντεπίθεση και τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται στον Νότη Μηταράκη για την αποκάλυψη και κάνουν λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» από την Ελλάδα.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να λογοδοτήσουν, μαζί με την Frontex.

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά μέσα μιλούν εναντίον και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Συγκεκριμένα, η Hurriyet μιλά για «προβοκάτσια της Χίου» και το CNN TURK για «νέα προβοκάτσια της Ελλάδας στη Χίο».

Κόμβος η Τουρκία

Εκτενείς είναι οι αναφορές στα τουρκικά μέσα και για τα σχέδια της Τουρκίας να χτίσει κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη, σε συνεργασία με την Ρωσία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ερντογάν.

Μάλιστα, τα μέσα της γειτονικής χώρας αναφέρουν ότι «η Αλεξανδρούπολη είναι αμπόδιο και ανταγωνιστική στα σχέδιά μας».

Ο αρθρογράφος της Milliyet, Ζαφέρ Σαχί ανέφερε μιλώντας στο CNN Turk: «Mα ο λόγος που οι ΗΠΑ πήγαν στην Αλεξανδρούπολη είναι αυτός. Για να μας εμποδίσει. Ο λόγος που χτίζει τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης αερίου. Κι εμείς ώρα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στον κόλπο του Ξηρού και με τις δυνατότητες μας.

Ο αρθρογράφος της Hurriyet, Χαντέ Φιράτ, είπε: «Δηλαδή οι ΗΠΑ  έρχονται εδώ για να μην υπάρχει ανάγκη στη Ρωσία. Λένε ‘εγώ εδώ χτίζω έναν κόμβο αποθηκεύω αέριο εδώ’ και το αέριο που φέρνει από τη Μεσόγειο ή οπουδήποτε αλλού και θα πωλούν εκείνοι το αέριο;».

«Ακριβώς αυτό το αέριο από σχιστόλιθο να τον πουλήσουν στην Ευρώπη ως ενναλακτική του φυσικού αερίου» είπε ο Σαχί.

Μπαχτσελί: Σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο είναι εν ισχύ η δύναμη της Τουρκίας

Σε επεκτατικό παραλήρημα και πάλι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είπε ότι η δύναμη της Τουρκίας είναι σε ισχύ σε Αιγαίο, Ανατολικό Μεσόγειο και Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι «τα νόμιμα δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».

«Στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο- Kαραμπάχ είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας! Δεν αμφισβητείται  κανένα δικαίωμα μας. Όπου υπάρχει ένα σημείο προβλήματος, η Τουρκία είναι εκεί!» είπε ο Μπαχτσελί.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr